V letní sezóně většina restauračních zařízení doslova praská ve švech. Turisté i místní, kteří si jen chtějí užít sluníčka a chvíle odpočinku, plní místa uvnitř i na zahrádkách a je tak potřeba zvládat požadavky všech hostů co nejrychleji.
Některé dny v sezóně mohou být opravdu vypjaté bez ohledu na to, zda máte restauraci s nabídkou poledního menu, bistro s rychlým občerstvením nebo malý kiosek na břehu řeky. Školní výlety, vodácké party, pracovní týmy i rodiny s dětmi plní zahrádky a čekají na své jídlo či pití. Kromě všeho ostatního je tak potřeba zajistit i dostatek čistého skla, aby bylo stále do čeho nápoje připravovat. Nedocenitelným pomocníkem je myčka sklenic, ve které během krátké chvíle použité sklo umyjete a opláchnete, aby bylo k dispozici pro další hosty.
Běžně se myčka montuje do dřezu a napojí na přívod vody. Většinou se skládá ze dvou válců, v jednom jsou umístěny kartáče a saponát a v druhém pak trysky, sklenice se tak nejdříve jedním pohybem kartáči umyje a v druhém válci opláchne. Poté stačí nechat okapat a může být znovu použita. Při používání myčky sklenic ušetříte až 70 % vody oproti ručnímu mytí a samozřejmě také mnoho času. Do dřezu se myčka upevní pomocí silných přísavek, po ukončení mytí je pak dobré přívod vody uzavřít. V místech a provozovnách, kde není možnost klasickou myčku sklenic namontovat, je pak řešením spulboy. Dodává se s hadicí, která se připojí k již stávající přípojce studené vody a funguje stejně dobře, jako klasické myčky.
Čisté sklo je vizitkou celého zařízení a tak by mělo být prioritou. I když v sezóně a při velkém náporu lidí může být provoz a obsluha trochu náročnější, pro umytí skla bychom čas šetřit neměli. Myčky sklenic nám ho šetří a výsledek je vždy perfektní.
Jakmile máte zajištěnou čistotu nádobí, začněte řešit dostatek vybavení neméně důležitého – lednice na víno a chladič piva. A letní sezona ve vašem podniku může začít.