Koupit si v horkém dni zmrzlinu, většinou plnou různých barviv a dalších ne zcela přírodních přísad, můžeme téměř na každém kroku. Vyrobit si doma svoji vlastní je ale ještě jednodušší.
Domácí je nejlepší
Osvěžení vítáme v létě v jakékoli formě, ale mezi tu nejoblíbenější patří právě zmrzlina. Malí i velcí ji mají spojenou právě s létem, odpočinkem a příjemným ochlazením. Najít na trhu zmrzlinu jen z kvalitních surovin a bez přídavku různých éček je docela oříšek a proto si už mnoho z nás vyrábí zmrzlinu doma. Zvlášť v sezóně, když dozrává ovoce, je její příprava otázku jen pár minut plus samozřejmě pár hodin na zmrazení. Domácí zmrzlina může být tvarohová, smetanová nebo vodová záleží jen na vaší fantazii.
Tři, dva, jedna … hotovo
Pro přípravu potřebujete jen ovoce, ideálně to sezónní a pak podle chuti džus, jogurt, smetanu, zakysanou smetanu, tvaroh nebo jogurt. Ovoce můžete mít předem zmrazené nebo čerstvé. Neobejdete se bez výkonného mixéru, ideální pomocník nejen na přípravu zmrzliny je mixér RM-1000S od značky Orava. Díky výkonu 20 000 otáček za minutu a silnému motoru 1000W bez problémů naseká i tvrdé věci, jako je led a mražené ovoce. Právě to je jeden z nejrychlejších způsobů, jak připravit domácí zmrzlinu. Mražené kousky ovoce dejte do mixéru, zakápněte ovocným džusem, zakysanou smetanou nebo jen vodou, rozmixujte a můžete hned servírovat. Pokud máte ovoce čerstvé, v mixéru k němu přidejte suroviny podle chuti a rozmixovanou směs nalijte do plastové nádoby a nechte v mrazáku alespoň 5 hodin, poté servírujte.
Mixér je vhodný i pro přípravu smoothie, protože zpracovává suroviny tak, že si uchovávají všechny minerály, vitamíny i výživné látky. Ovocné a zeleninové šťávy pak můžete vypít jako koktejl nebo také zamrazit a získat osvěžující ovocnou či zeleninovou dřeň. Nebojte se zkoušet různé kombinace a experimentovat při přípravě domácí zmrzliny, vaše okolí to ocení.
1 komentář