Věděli jste, že na Slovensku existuje pražírna s názvem Ebenica Coffee, která vyrábí jednu z TOP10 espresso káv Evropy? Je vítězem Coffee Review a Great Taste. Její káva je vyrobena na Slovensku, ale je oceněna ve světě.
Objednejte si oceněnou kávu
Lahodná výběrová káva od Ebenica Coffee je kupříkladu Intensivo, jedna z TOP 10 espresso káv Evropy se zemitější, ale sladkou čokoládově oříškovou chutí. Ebenica Intensivo je pečlivě vytvořená kompozice nejlepších odrůdových káv z Afriky, Jižní Ameriky a Asie. Je pro ni charakteristické šťavnaté, hebké aroma, ucítíte šeřík i čokoládový krém. Plná a intenzivní chuť se postupně mění na květinové, čokoládově ořechové tóny s prvky černých bobulí. Tato káva se hodí především k přípravě ristretto a espresso káv, ale její čokoládovost je zachována i při kávách s mlékem.
K oceněným kávám patří i Duetto, organická káva Guatemala Acatenango, Singlová 100 % Arabica El Salvador La Joya.
Dejte pozor na skladování kávy
Aby vám tento lahodný nápoj skutečně chutnal, je potřeba dávat pozor na správné skladování kávy.
V první řadě si všímejte data pražení. Na kávě z obchodu tento údaj často chybí, proto je lepší kupovat kávu z pražírny, která jasně uvádí, kdy byla káva pražena. Datum výroby je tady stejně důležité, jako u jakékoli jiné potraviny. Určuje totiž její chuťové vlastnosti. Při nákupu staré kávy ji můžete skladovat, jak chcete, skutečného požitku se nedočkáte.
Je lepší kupovat vždy zrnkovou kávu. Po otevření totiž káva velmi rychle zvětrává, a až za 10 – 14 dní je zcela jiná. U mleté kávy je situace ještě horší – zvětrá již v průběhu 24 hodin.
Kupujte si tolik kávy, kolik jí spotřebujete max. za měsíc. Jen tak budete mít kávu se skvělou chutí a aromatem.
Další tipy na skladování kávy najdete na ebenica.cz.