-1.2 C
Prague
22.11.2024
MaxiMagazín

Vybavení, bez něhož se neobejde žádná pořádná grilovací party

Začátek podzimu jistě mnozí z vás mají ve znamení pořádání grilovacích party na zahradě u domu. V případě, že se brzy chystáte vytvářet chutné pokrmy na grilu, pak je třeba se na vše řádně připravit. Co na zahradě nesmí chybět?

 

Kvalitní zahradní nábytek je základem

Při grilování se samozřejmě počítá s tím, že si venku nějakou chvilku s přáteli či rodinou posedíte. K tomu je tedy zapotřebí mít k dispozici vhodný zahradní nábytek v podobě stolu a židlí, případně křesel. Chcete-li být styloví, zvolte dřevěný nábytek, který na zahradě působí přirozeně, je elegantní a navíc bez problémů odolá i případné zvýšené vlhkosti a dešti, pakliže je tedy na povrchu dostatečně ošetřený. Nejlepší je tvrdé dřevo. Kupříkladu teakový zahradní nábytek bez problémů vydrží řadu let a nemusíte jej ani schovávat při každém dešti.

Aby k sobě nábytek dobře pasoval, dají se pořídit kompletní zahradní sestavy nábytku, což vás možná navíc vyjde i levněji, než pokud byste si pořizovali židle a stůl zvlášť.

 

Gril na zahradu – jaké jsou aktuální možnosti při výběru v obchodech?

Tou nejpodstatnější věcí je samozřejmě samotný gril. V současné době se dají zahradní grily pořídit v mnoha variantách. Máte-li na zahradě snadný přístup k elektřině, lze zvolit elektrický gril, který se dá použít i přímo doma. Alternativou je pak plynový gril. A klasika v podobě grilu na dřevěné uhlí rovněž nezklame. Někteří dokonce tradiční gril na dřevěné uhlí jednoznačně upřednostňují, protože připravované pokrmy získají od kouře ze dřeva jedinečnou chuť a vůni, což se v případě ostatních variant nedá docílit. Důležité je, abyste si rozmysleli velikost grilu vzhledem k tomu, jak často a pro kolik osob budete grilovat. Moderní robustní grily mají tu výhodu, že u nich máte rovnou i odkládací místo, takže nemusíte pořizovat nějaký stolek navíc.

Související příspěvky

Stále existuje řešení, jak ušetřit třetinu nákladů za teplo

redakce

Konečně firma, která ví, jak se chovat ke svým zákazníkům

Veronika

Botník do každé předsíně

redakce